Kurv  

Ingen varer

DKK 0,00 Fragt
DKK 0,00 Samlet

Gå til bestilling

Lidt om allergi
 
De fleste kender til det fænomen, at de har fået for meget at drikke og vågner næste dag med hovedpine. Det må siges at være selv-forskyldt. Men der er også mennesker, som får hovedpine af blot at drikke et halvt glas vin. Dette fænomen skyldes en allergisk reaktion.
Der eksisterer mange historier om hvad det er der medfører denne reaktion. Den mest udbredte og veldokumenterede er nok, at folk ikke kan tåle garvesyren i vinen. Der findes ganske vist mennesker som er overfølsomme over for histamin, som er en del af garvesyren og som i visse vine har større koncentration end i andre. Er det denne allergi man lider af, så skal man holde sig fra rødvin og drikke hvidvin istedet, da hvidvines indhold af garvesyre er ubetydeligt. En allergi overfor garvesyre er både ubehagelig og sjælden.
 
Men kunne der være andre forklaringer på allergiske reaktioner?
Der findes et utal af videnskabelige beretninger, som har travlt med at frigøre svovl som synderen for allergiske reaktioner i forbindelse med konsumering af rødvin. Men man kan også finde videnskabeligt bevis for, at CO2 ikke er medvirkende til den globale opvarmning, til trods for at alle stort set er enige om at det er den.

Svovl er en naturlig del af planteriget, og er ligeledes at finde i mange af vores fødevarer, men svovl er et af de få konserveringsmidler som er godkendt til vin, og er som sådan at finde i et lidt unaturligt forhold i vin.
Svovl i små mængder er ufarligt, og endda livsnødvendigt. Men de fleste af denne verdens elendigheder opstår fordi naturens orden bliver brudt og det er jo egentlig det den gør, når man tilsætter svovl til vin.
Der opstår en ubalance, hvor svovl bliver for dominerende i forhold til vinens øvrige stoffer, og derfor kan svovl-indholdet i vin uden tvivl fremprovokere en alt for tidlig hovedpine i forhold til den mængde vin man har drukket.
Der er dog himmelvid forskel på hvor meget svovl der tilsættes de enkelte vine. Fra EU´s side er det påbudt, at man informerer forbrugeren om, at vin indeholder sulfitter, men der er ikke stillet krav om en deklaration af hvor meget svovl vinen indeholder. Ellers en information, som kunne være meget nyttig for forbrugeren, og som kunne tvinge producenten til at minimere tilsætningen.
 
Flere og flere producenter bliver dog opmærksomme på svovlens uheldige egenskaber, samt det faktum, at svovl kan lugtes og danne andre ildelugtene forbindelser i vinen hvis den tilsættes i for voldsomme mængder. Lovgivningen tillader et svovl-indhold på 160 mg svovl pr. liter i rødvin, og et lidt højere indhold i hvidvin. Forskellen skyldes, at rødvinens eget forsvar overfor ilt og bakterier er bedre end hvidvinens - grundet rødvinens indhold af garvesyre. På denne side tilbyder vi vine med meget lavt svovl-indhold. Har du af og til problemer med hovedpine ved indtagelse af vin, så prøv nogle af nedenstående vine, - det kan muligvis være løsningen.

2009 La Flor Malbec, Pulenta Estate, Argentina 38 mg svovl pr. liter
 
 

Nyhedsbrev
Fragt
Facebook
Smileyordning

DETAIL

ENGROS

Vurderet 9.7 / 10 stjerner på baggrund af 60 anmeldelser på Trustpilot