2014 Damn Good Shit, Minervois la Livinière, Château Maris   Se fuld størrelse

2014 Damn Good Shit, Minervois la Livinière, Château Maris

Guldmedalje på Millesime Bio

6 af 6 stjerner på Finansbureauet.dk
Claus Forrai skriver: "Forrygende flot sag fra Château Maris med intensiv næse med pompøs attitude og markante kirsebær noter og silkeblød og indsmigrende mund med varme noter af overmodne brombær tilsat friskkværnet sort peber og Herbes de Provence i den kilometerlange eftersmag. Château Maris DGS er altid en fornøjelse, men især i årgang 2014 synes det hele at gå op i en højere enhed. "

5 stjerner på Flaskehalsen.nu
"Det er en lille kompositorisk perle, der har lidt af det hele, og som giver plads til de enkelte nuancer, der følger efter hinanden som perler på en snor."

92 point i Robert Parkers Wine Advocate
"A killer value, it shows a darker, smokier profile to go with notions of cassis, scorched earth, graphite and earth on the nose. Aged 12 months in barrel, followed by six months in concrete, it has solid mid-palate density, nicely integrated acidity, excellent overall balance and a clean, dry finish, all suggesting it will have 8-10 years of overall longevity."

2012 og 2013 var usædvanlige år i Minervois. Kølige og blæsende. Vinbønderne i området begræder det ikke. De synes selv at årgangene var fantastiske og de har skabt vine med kæmpe potentiale. Men som forbruger er det lidt forvirrende, at solmodenheden og den imødekommende tannin, pludselig går hen og bliver kølig og afvisende - i hvert tilfælde på den korte bane. Men i 2014 kom solen og varmen tilbage. Det har resulteret i en mere saftig og imødekommende DGS end set i mange år. Den dufter af solbær, blommekompot, hvid peber og lavendel. I munden mødes man af saftig lækker frugt, der kæler alle de rigtige steder med solbærsødme og et lille tannin-bid med lakrids og mokka. Gem den gerne 5 år.

Druerne er høstet fra nogle af husets bedste parceller, med en minimums-alder på 30 år. Druerne er gæret på åbne trækar, og dernæst lagret 12 måneder på en kombination af egetræsfade og "æg-formede" tanke af cement. Her er primært brugt fade fra Radoux og Allier og 15% af dem var nye.

Alkohol: 14,5%

0754121600

DKK 249,00

  • Type Rødvin
  • Volume 75 cl
  • Vintage 2014
  • Wine name DGS
  • Winery name Chateau Maris
  • Country Frankrig
  • Grape Syrah
  • Region Minervois la Liviniere

Kunder, der købte denne vare, købte også:

10 andre varer i samme kategori: