Fragt
2013 Damn Good Shit, Minervois la Livinière, Château Maris   Se fuld størrelse

2013 Damn Good Shit, Minervois la Livinière, Château Maris

91-93 point i Robert Parkers Wine Advocate
"Full bodied, with gorgeous purity, integrated acidity and a beautiful elegance about it that keeps you coming back to the glass. This is a classy Minervois that will have upwards of a decade of overall longevity"

93 point på Vinforum.dk
Mørk rødviolet farve. Intens duft af mørke kirsebær, lidt chokolade, mokka. Mellemfyldig til fyldig vin med lækker frugt og en smag, der er rund, blød og alligevel med lidt tannin, der sikrer balancen. Endnu lidt rå i det - men den kan holde længe. Super vin! En gang Damn Good Shit.

92 point i Vinbladet
Mineralsk duft mættet med moden, mørk frugt og sort peber, flæsket, med røget bacon. Behøver tid i glasset inden den åbner sig. Stor fylde med markeret tannin dækket med moden, frisk frugt med lang, krydret, rig, mineralsk eftersmag med mørk, frisk frugt. Endnu alt for ung, virker mere lukket end 2012.

5 stjerner i Ekstra Bladet
Thomas Rydberg skriver: "En krydret og fyldig vin fra Minervois i det sydlige Frankrig. I stilen mere australsk shiraz end nordrhone syrah men har tørheden og elegancen fra de franske syrah vine. Brombær, peber, lakrids og vanilje i smagen. En del koncentration og stadig noget tørre tanniner. Lang krydret afslutning."

5 stjerner på Finansbureauet.dk
Kraftfuld og markant sydfransk sag på højt niveau med peber, lakrids og mørk frugt i både næse og mund og en lang intensiv let røgfyldt eftersmag. Lækker sag

5 stjerner på Vinavisen.dk
Rødvin med bred frugt og et krydret bid. En udpræget madvin, der meget gerne må plaskes over i en karaffel et par timer før måltidet. Men ... lad den hellere ligge endnu et par år. DGS på etiketten oversættes med Damn Good Shit. Og ja, det er den.

Vi skriver: "DGS SKAL være intenst, men det SKAL også være elegant. 2013 er ramt "lige i røven" som John Faxe ville have sagt det. Solbær, blommekompot, røg og timian i næsen. Den fylder munden fint med frisk frugt og lakrids, og så kommer eksplosionen, - eftersmagen er et væld af intensitet og krydderier, såsom: Engelsk lakrids, kardemomme og knust peber og efterlader samtidig tungen frisk og klar til nye udfordringer. En vin med stort potentiale. Gem den gerne 5 år.

Druerne er høstet fra nogle af husets bedste parceller, med en minimums-alder på 30 år. Udbyttet var i 2013 på blot 35 ha/hl. Druerne er gæret på åbne trækar, og dernæst lagret 12 måneder på en kombination af egetræsfade og "æg-formede" tanke af cement. I 2013 var fadene fra Radoux og Allier og 15% af dem var nye.

Alkohol: 14,5%

0754121500

DKK 285,00

  • Vintage 2011
  • Wine name DGS
  • Winery name Chateau Maris
  • Country Frankrig

Kunder, der købte denne vare, købte også:

11 andre varer i samme kategori: