2016 Damn Good Shit, Minervois la Livinière, Château Maris   Se fuld størrelse

2016 Damn Good Shit, Minervois la Livinière, Château Maris

Favorit hos vores kunder

5 stjerner fra Gastromand - BEDSTE RØDVIN I TEST
"Dejligt krydret næse af friske bær. Skøn, saftig og krydret mund, der afslutter læskende og spicy. Kraftfuld og elegant syrah."

5 stjerner Extra Bladet
"Fra Minerois en seriøs flot intens vin med masser af sorte kirsebær, violer, sort peber i smagen. Koncentreret men samtidig elegant og ren i udtrykket. Ganske flot vin med en lang krydret eftersmag"

90 point på Vinbladet.dk
Peter Winding skriver: "Moden duft, blåbær, mørke kirsebær, mineralsk, flæsket og krydret med nuancer fra fad. Fyldig smag, stor frugt der dækker over garvesyre. Lang eftersmag, mineralsk med modne, mørke bær med nuancer fra fad."

5 stjerner på Flaskehalsen.nu
"Det mineralske præg, der kendetegner Minervois-området er med til at give en fin friskhed, selvom den altoverskyggende er oplevelse er en vin med en dyb frugtig smag med modne frugter og bær. Friskheden er med til at skabe en balance, der hæver vinen op til noget særligt."

2016 var et varmt år i Minervois. Vinteren havde ikke givet meget regn, så vandreserverne i jordbunden var små, og sommeren var både varm og tør, eller sagt på anden vis, - den var bedre for turister end for druer. Druerne der blev høstet i 2016 var derfor små og med meget lidt most. Det er mørke og intense vine der er blevet skabt.

Vinen er stadig i sin ungdoms vår. Det er er kirsebær, der dominerer næsen, med et hint af fad og krydderier som mynte, sort peber, lavendel og rosmarin. Vinen forekommer på en måde let på tungen, med sin friske frugt og sin syrlighed, men intensiteten sætter ind i eftersmagen. Her kommer krydderierne væltende og med dem kommer lakridsrod. Nyd den nu - gem den 5-10 år - den bliver kun bedre med årene.

Druerne er høstet fra nogle af husets bedste parceller, med en minimums-alder på 30 år. Druerne er gæret på åbne trækar, og dernæst lagret 12 måneder på en kombination af egetræsfade og "æg-formede" tanke af cement. Her er primært brugt fade fra Radoux og Allier og 15% af dem var nye.

Alkohol: 14,5%

0754121800

DKK 171,75

Nedsat pris!

-25%

DKK 229,00

  • Type Rødvin
  • Volume 75 cl
  • Vintage 2016
  • Wine name DGS
  • Winery name Chateau Maris
  • Country Frankrig
  • Grape Syrah
  • Region Minervois la Liviniere

Kunder, der købte denne vare, købte også:

9 andre varer i samme kategori: