2017 Shiraz, Rutherglen, Chambers Rosewood Winery Se fuld størrelse

2017 Shiraz, Rutherglen, Chambers Rosewood Winery

Rutherglen regionen er især kendt for sine hedvine på Muscat og Muscadelle, men området har også andet at byde på. Man glemmer lidt de almindelige bordvine i sin iver efter at få smagt de berygtede dessertvine. Og det er rigtig synd. Især når bordvinene ender ud med at smage som denne Shiraz. Den er ualmindeligt godt strikket sammen. Besidder al den vildskab som en australsk Shiraz skal have, men fremstår alligevel tæmmet og kølig i sin stil. 

Vinen er gæret i åbne kar og der er foretaget 2 daglige "pump overs" for at udvinde farve af skallerne og køle gæringen ned. Gæringens temperatur har ligget relativt køligt omkring 25 grader, og det er her vi skal finde hemmeligheden bag den fine friske syre i vinen. Efter endt gæring har vinen lagret 12 måneder på 500 liters træfade af amerikansk eg.
Man mødes af et væld af krydderi når man stikker næsen i glasset. Her er søde blommer, kirsebær, ingefær, vanille, virginia-tobak og sød lakrids. Fuldfed frugtfylde i munden hvor især kirsebær dominerer. Den sødlige frugt får flot modspil af frisk syre og lækkert lakridsbid.  

Alkohol: 14%

Flere detaljer

0757661300

Tilgængelighed: Denne vare er ikke længere på lager


Giv mig besked, når varen er tilgængelig

DKK 179,00

Det skrev de om 2013:

6 stjerner på Flaskehalsen.nu
"Der er både jordbær, solbær og alle mulige andre bær, og der er små kantede elementer og naturlig solmoden fedme. Det er utroligt lækkert." 

5 stjerner på Winelab.dk
Mads Jordansen skriver: "Frisk duft af septembermodne brombær, sort peber, lakrids, lidt træ og skovbund. Smukt og dybt. Smagen overrasker en smule, for den er klart mere stram og syrefrisk, end duften angiver. Og det passer vinen perfekt, fordi den stadig har en saftighed og let sødme blot med et elegant udtryk." 

5 stjerner på Finansbureauet.dk
"Overraskende elegant og frugtdomineret australsk Shiraz med sødmefuld kirsebærnæse, pænt fyldig mund med varm frugt og krydrede undertoner med dominans af nelliker og ingefær og en flot lang eftersmag med noter af engelsk lakrids. Godt køb." 

5 stjerner på Vinavisen
"Fortræffelig rødvin med lækker, blød, fyldig og afrundet frugt. En rigtig australier. I den lange eftersmag et lille bid." 

  • Type Rødvin
  • Volume 75 cl
  • Vintage 2017
  • Wine name Shiraz
  • Winery name Chambers Rosewood Vineyards
  • Country Australien
  • Grape Syrah/Shiraz
  • Region Rutherglen

Kunder, der købte denne vare, købte også:

9 andre varer i samme kategori: