2015 Cumulo Nimbus, Minervois, Abbotts & Delaunay Se fuld størrelse

2015 Cumulo Nimbus, Minervois, Abbotts & Delaunay

92 point i Ekstra Bladet og titlen "Bedst i test"
Thomas Rydberg skriver: "Carignan og syrah fra Minervois i det sydfranske. Intens i duften med masser af sorte bærnoter. Flot koncentration og renhed i smagen med skovbær, lakrids, peber og vaniljetoner. Yderst flot og velbalanceret vin med en lang krydret afslutning."

91 point på Vinbladet.dk
Peter Winding skriver: "Tæt duft med mørke bær, krydret med røget tone og vanilje fra fad. Fyldig smag, markeret tannin dækket af mørke bær og lang eftersmag med mørk frugt med fadpræg. Virker mindre voldsom end tidligere årgange, stadig meget ung. "

6 stjerner på Flaskehalsen.dk
Morten Wamsler skriver: "Det er en vin, der kan noget helt særligt, og som formår at kombinere de klassiske franske vin-dyder med en blid og blød lethed, der giver et fremragende slut-resultat."

5 stjerner på Vinavisen
"Fortræffelig rødvin på druerne Syrah og Grenache, der fylder sanserne med vin, vin, vin. Moden frugt, tilpas syre, noter af tobak, lakrids og mørk chokolade samt egetræ fra fadlagringen. De gode tanniner gør vinen til en udpræget madvin."

Druerne til vinen er håndplukket fra to parceller i Minervois. En parcel i det kølige højland med Carignan og Syrah - samt en parcel med Syrah i det steghede lavland omkring Canal du Midi.

60% af vinen har lagret 9 måneder på en blanding af nye og 1-2 år gamle egetræsfade. De sidste 40% har overvintret på ståltank.

Resultatet er blevet en vanvittig lækker Minervois med masser af mørke bær (kirsebær og solbær), lidt peber, chokolade og lakrids i næsen. Flot kompleks smag, der er en finurlig blanding af kraft og elegance. Lang eftersmag med fint bid. En vin der skal serveres til et godt stykke oksekød.

Alkohol:14%

0754215500

DKK 249,00

  • Type Rødvin
  • Volume 75 cl
  • Vintage 2015
  • Wine name Cumulo Nimbus
  • Winery name Abbotts & Delaunay
  • Country Frankrig
  • Grape Carignan, Syrah
  • Region Minervois

Kunder, der købte denne vare, købte også:

1 produkter er relateret til dette produkt