Fragt
2015 Chateaumeillant, Jacques Rouzé Se fuld størrelse

2015 Chateaumeillant, Jacques Rouzé

Pris ved køb af 3 flasker 119,93 pr. fl.

5 stjerner i Jyllands-Posten
Anders Halskov skriver: "Syrén-agtig parfume ovenpå røde sommerbær. Ren og saftig mund, afstemt tanninbid. Skøn vin fra et sjældent set område i Loire. Til tilbudsprisen er det et røverkøb!"

Chateaumeillant er en ganske lille (90 hektar) og ganske ukendt AOC i det sydlige Loire. Det er måske ikke så mærkeligt at det ikke er verdenskendt, for her produceres meget lidt vin, - området tæller et kooperativ og 8 selvstændige producenter. Noget andet er at området fik først egen AOC i 2010. Til gengæld er den AOC fuldt fortjent. Det beviser Jacques Rozé med denne lille perle af en rødvin. Det smager af sommer og sol. Frisk, let, læskende og lækkert.

Hovedruerne i området er Gamay og Pinot Noir. Denne udgave er klart Gamay domineret. Den dufter af blåbær, brombær, friske kirsebær og kongen af Danmark bolsjer. Smagen er frugtig, frisk og let, men på samme tid insisterende på at ville være mere end bare det. Her er pæn intensitet i eftersmagen hvor peber og lidt røgede noter finder vej. Prøv denne vin til et stykke grillet fjerkræ på terrassen. Så bliver det ikke meget mere sommer.

Alkohol: 12,5% 

25053

DKK 179,00

VareFra (antal)Rabat pr. flaske
2015 Chateaumeillant, Jacques Rouzé3 -33%

Kunder, der købte denne vare, købte også: